pátek 29. října 2010

Odpremierováno

Po delší pauze jsem se rozhodl podělit se s vámi o moje dojmy z premiéry našeho dílka, neboť měla několik velmi pozitivních dopadů.

Za prvé, proběhla. Možná vám to připadá tak samozřejmé, že to ani nestojí za zmínku, ale pro nás to byla dost podstatná věc, neboť cca měsíc před ní nebylo vůbec jasné zda bude. Nakonec tedy byla a to je pozitivní.

Za druhé, pro dokončení hry jsme nemuseli dělat větší kompromisy. Stihli jsme udělat kulisy, kostýmy i rekvizity. Sice jsme s Pepíkem dodělávali Errola na poslední chvíli (dvě hodiny před představením ještě například neměl oči), ale stihlo se a to je pozitivní.

Za třetí, během představení nenastal žádný větší karambol. OK, máme na víc a všichni byli (zejména já) pekelně nervní, ale žádný větší výpadek textu nebo techniky se nekonal a slabší herecké výkony vykompenzovala přátelská atmosféra vřelého publika. Takže je velký prostor pro další růst - a to je opět pozitivní.

A protože negativa popisovat nebudu, tak mi nezbývá než vás všechny pozvat na reprízu 18.11. nebo 1.12. od 19:30 do Salesiánského divadla v Kobylisích.

PS: vyšla nám recenze na discworld.cz. Příjemné čtení :-)

PS2: pokud máte možnost někde vylepit plakát na naše představení, tak budeme samozřejmě velmi rádi.

13 komentářů:

  1. Četl jsem si recenzi na dicworld.cz...to, že člověk zná všechny díly nazpaměť z něj sice možná dělá experta na dlo Pratchetta, ale rozhodně to z něj neudělá dobrého, či objektivního kritika. Sepsat hlavní postavy a napsat tam plusy a mínusy typu "představoval jsem si ho staršího" nebo "chyběli mi zrzavé vlasy.." mi přijde přinejmenším amatérské...
    Lucas

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli budete hrát i v lednu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Samozřejmě bychom rádi, ale pevný termín zatím nemáme. Jakmile budeme vědět dáme zprávu na blog, stránky i facebook...

    OdpovědětVymazat
  4. Nevím, kde bych se měl zeptat. Právě jsem zhlédl vaše vystoupení, a kromě toho, že se mi to moc lbilo. Jsem se chtěl zeptat na jednu skladbu, kterou tam zvláště v druhé polovině hrajete několikrát. Tváří se to tak nějak klasicky. Určitě víte, o co jde. JInak chválím. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Milý Lupine a spol., přijeli jsme se na Vás podívat od Karlových Varů - a musíme říci, že jste nás nadchli :-) Fakt že jo.
    Za pohodu a příjemný zážitek, které jste nám přinesli, za setkání se starým dobrým známým, které jste nám připravili, Vám nemůžeme poděkovat jinak, než že Vám nabídneme, byste si sem někdy přijeli zarelaxovat :-) Nahlédněte na naši galerii www.tinyurl.com/galeriekb a přiskotačte, až se Vám bude chtít.... houfně či po troškách. Najdete nás na www.nadprameny.eu (na ceny nehleďte, ty jsou k odplašení nezvaných) :-)
    Káča

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní@18. listopadu 2010 22:32 >

    Děkujeme za pochvalu, jsme rádi, že se Vám představení líbilo. V druhé půlce je použit často motiv z filmu policajt nebo rošťák (viz např zde : http://www.youtube.com/watch?v=9-kA5qHNMu8 - ale je jich tam z toho filmu vic), dále tam je jedna skladba z podivného dědictví( http://www.youtube.com/watch?v=9q7a_SB2LOc&feature=related ) a jedna ze serialu dexter ( http://www.youtube.com/watch?v=-Z0xtLzK_-4 ).

    nadprameny@19. listopadu 2010 13:40 >

    Děkujeme za pochvalu! Na koníky bych se určitě rád přijel podívat, minimálně s dětma, to by se jim určitě líbilo :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Milý Lupine, byla jsem ve čtvrtek na představení a byla jsem našená (ten nejhlasitější a nepřetržitý smích z páté řady uprostřed, to jsem byla já). Díky díky díky. Kdybyste někdy chtěli rozšířit divadelní spolek o ženskou, hlásím se do řady:)

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní@22. listopadu 2010 13:21 >

    Díky. Samozřejmě, že pokud v publiku sedí pozitivně naladěná divačka, která strhává ostatní, tak se to hraje (skoro) samo.

    Co se týče možné spolupráce, dopředu se nebráníme ničemu, prosím ozvěte se mi na mail.

    OdpovědětVymazat
  9. Zdravím,chtěla bych vědět jestli je nějaké další představení Stráže!Stráže! i po 1.12 2010,nerada bych o tohle představení přišla. Sice sem hru ještě neviděla (a doufám, že uvidím),ale jsem moc ráda že jste si vybrali tento námět.
    Díky za odpověd
    Katka

    OdpovědětVymazat
  10. Úžasná podívaná. Zpočátku jsem se trochu bál, aby představení nevyznělo směšně namísto komicky. Všechny obavy se ale po pár minutách rozplynuly a já jsem si užil úžasně naservítrovanou porci zábavy na zlatém podnose.
    Shlédl i přečetl jsem od páně Pratchetta vše co se dalo a bylo pro mě tím nejpříjemnějším překvapením, když jsem na vlastní oči mohl shlédnout vaše zpracování. Cítil jsem v některých momentech hry podobnost s hrami v divadle v Dlouhé, ale při sledování Stráží, Stráží jsem si občas připadal jako bych četl knížku znovu a ať si říká kdo chce co chce, to je ten správný způsob jak Pratchettovky zinscenovat. Vámi podaná hra u mě vyhrála na celé čáře a rozhodně to nebylo jen o prsa. (Možná o ty lady Sybily :) )
    Mám jen jedinou výtku, která nebyla způsobena vaší vinou, ale bohužel ani dračí dech nás nedokázal zahřát a tak jsme trošku v páté řadě klepali kosu.
    Jinak jsem byl představením nadšen a doufám že budete nadále reprízovat, protože ještě dnes večer jsem stihl Vaše přestavení doporučit 10 známým a budu doporučovat dál.

    Děkuji a přeji ať se Vám daří nadále stejně dobře

    Vítek

    OdpovědětVymazat
  11. Zdravím všechny :)
    Včera jsme s kamarády zhlédli představení a musíme v úctě smeknout. Skutečně nádherně zahraný příběh, výborně ztvárněné postavy, krásné kostýmy a jako perlička Erol :)
    Ještě cestou na metro jsme se rozhodli jít na další reprízu, pokud bude. Takže rozhodně hodlám tyto stránky sledovat pravidelně.
    Je tu nějaká možnost nastavení zasílání upozornění na aktualizaci stránek, aby nám další termín představení neunikl? Předem děkuji :)

    Draco montanus Therihar

    PS: Doufám, že knihovníkovi chutnal banán, který po představení dostal od kamaráda :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj!po včerejším představení jsem narazila na tento blok. Nápad s Erol je opravdu super:-)už jsem na vaši hru navnadila svou spolužačku, která má velký zájem přijít, takže až bude další repríza tak to sem napište anebo i na facebook. Některé výkony mě opravdu zaujaly jak byly přirozeně zahrané, dokonce i když Duncan měl tu masku tak dokázal gesty tu smrtku zahrát tak dobře že by si člověk myslel že to opravdu mluví on:-D.Takže jen tak dále!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  13. Díky za pochvalu! Další termíny představení jsou stále v řešení, hned jakmile bude jasno, budeme informovat zde na blogu.

    OdpovědětVymazat